Καυσόξυλα

kaysoksylaΣτη LAVA-karvouna.gr θα βρείτε τα καλύτερης ποιότητας Ελληνικά καυσόξυλα της αγοράς, για το τζάκι και τον ξυλολέβητα σας, χωρίς Υγρασία, άρα με μεγάλη θερμαντική απόδοση και εύκολο άναμμα.

Διαθέτουμε για εσάς τα καλύτερης ποιότητας Ελληνικά καυσόξυλα σε οξιά, δρυς, πεύκο, πουρνάρι και ελιά. Επιλέξτε καυσόξυλα σε τσουβάλι ή σε παλέτα με το κυβικό και θα τα παραλάβετε στο χώρο σας, δωρεάν στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής ή με μικρή χρέωση σε όλη την Ελλάδα.

Ποιο καυσόξυλο αποδίδει περισσότερο στον χώρο μας και ποιο ανάβει πιο εύκολα, ποιο καίγεται πιο γρήγορα και ποιο κρατάει;

Χαρακτηριστικά Καυσόξυλων

Ελιά

Η ελιά είναι βαρύ ξύλο και βραδύκαυστο. Η ελιά είναι το μοναδικό καυσόξυλο όπου για την καύση του μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κορμό αλλά και τη ρίζα του. Είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό ξύλο της νοτίου Ελλάδας και καίει αργά και συντηρεί την φωτιά στο τζάκι σας. Φυσικά, όπως και για όλα τα καυσόξυλα, θα πρέπει να είναι ξερή για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θεωρείται ισάξιο καυσόξυλο μαζί με το πουρνάρι και την δρυ. Στα υπέρ του ότι διαρκεί πολύ και στα κατά ότι ανάβει δύσκολα.

Πεύκο

Το πεύκο είναι ελαφρύ ξύλο, δίνει εξαιρετική φλόγα και καίγεται γρήγορα. Στα υπέρ του είναι ότι ανάβει πολύ εύκολα

Δρυς

Η δρυς είναι και αυτό βραδύκαυστο όπως το πουρνάρι και η ελιά. Υλοτομείται μόνο από ευήλιες πλαγιές για να πετύχει η ποιότητα του μεσέ, δηλαδή της λευκής, ξανθής δρυός με λεπτή φλούδα. Ιδανικό ξύλο για ανεβάσουμε τη θερμοκρασία στο χώρο μας. Στα υπέρ του ότι διαρκεί πολύ και στα κατά ότι ανάβει δύσκολα.

Πουρνάρι

Το πουρνάρι είναι ιδανικό καυσόξυλο αλλά είναι δυσεύρετο. Είναι ιδανικό για να προσφέρει την υψηλότερη θερμοκρασία στο χώρο και ανάβει σχετικά εύκολα.

Οξιά

Η οξιά είναι ξύλο ελαφρύ που μας δίνει φλόγα και καίγεται εύκολα. Η οξιά δίνει την πιο πλούσια μπλε φλόγα, και είναι μεγάλης θερμαντικής δύναμης. Συνιστάται για ενεργειακό τζάκι, ξυλόσομπες, ξυλολέβητες. Ίσως το καλύτερο καυσόξυλο για το παραδοσιακό σας τζάκι. Στα υπέρ του είναι ότι ανάβει πολύ εύκολα

Δαδί

Το δαδί είναι φυσικό προσάναμμα. Παράγεται από την καρδιά του πεύκου και είναι εμποτισμένο με ρετσίνι.

 

Κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να μεταφέρουμε τα ξύλα στο σημείο-όροφο που θα μας υποδείξετε ή ακόμα και να τα ντανιάσουμε.

 Όλα μας τα καυσόξυλα αποθηκεύονται σε κλειστό χώρο για αυτό και δεν έχουν υγρασία.

Διαθέτουμε συγκεκριμένης διαμέτρου ξύλα για τη στόφα - ξυλόσομπά σας. Ζητήστε τα!

 

100 fysiko karboynoΤα ξυλοκάρβουνα είναι παραδοσιακό προϊόν. Με πρώτη ύλη το ξύλο, από σκληρό δέντρο, το οποίο επιλέγουμε με βάση ποιοτικά και περιβαντολογικά κριτήρια.

Επιλεγούμε προσεκτικά κάρβουνα εξαιρετικής ποιότητας, άψογα σκευασμένα και ζυγισμένα με απόλυτη ακρίβεια. Το περιεχόμενο τους είναι από μεγάλα ατόφια κομμάτια, χωρίς υγρασία, σκόνη, τρίμματα και ξένα σώματα. Δείτε περισσότερα εδώ.